top of page

Pers

17 december 2014

 

www.publiekgemaakt.nl in gesprek met Jeroen Boomgaard

Lees het volledige interview hier. 

 

Jeroen Boomgaard van het Lectoraat Art and Public Space van de Gerrit Rietveld Academie is als extern expert betrokken bij de ‘Pilootprojecten Kunst in Opdracht’ en volgt als lid van de Stuurgroep mee alle stappen op die in dit traject worden gezet.

 

Publiek Gemaakt.nl sprak met Jeroen Boomgaard over zijn rol binnen het project, het verloop en vergelijkt met de Nederlandse situatie van kunst in opdracht.

 

Publiek Gemaakt.nl is een blog die actuele kunstprojecten buiten de muren van kunstinstellingen opvolgt en deelt en aandacht heeft en genereert voor bijzondere opdrachten, projecten, kunstenaars, opdrachtgevers en tentoonstellingen.

24 juni 2014

 

A+ uitgebreid in gesprek over Pilootprojecten Kunst in Opdracht - Meer dan object

Lees het volledige artikel hier. 

 

Kunst in de openbare ruimte blijft al lang niet meer beperkt tot een object in een gebouw.

De Pilootprojecten ‘Kunst in Opdracht – Meer dan Object’ gaan nog een stap verder. Dit initiatief daagt opdrachtgevers

en kunstenaars uit om het genre verder op te rekken. Daarvoor gaat het Team Vlaams Bouwmeester in zee met de kunstenwereld.

 

Voor A+ 248 sprak Geert Sels hierover met Dirk De Wit, directeur van het steunpunt voor beeldende kunst BAM; Rudy Luijters, kunstenaar; Katrien Laenen, coördinator Kunst in Opdracht (Team Vlaams Bouwmeester) en Philippe Van Cauteren, directeur van het SMAK.

bottom of page